Startsida
Krom
Krompriser
Faq
Kontakt
Hydrokrom
Hydrokrom
Email
Hydrokrom telefon 0708-751 766
Hydrokrom

Vanliga frågor

Frågor angående HydroKrom

Vad är Hydrokrom?
Hydrokrom kommer från spegeltillverkningen där kromet/ spegeln är en silveryta. En spegel är en glasskiva med silverlager på baksidan. Detta skyddas som regel av ett brunt ytskikt. Kromning med hydrokrom innebär en omvänd process genom att ett silverskikt sprutas på den synliga sidan och skyddas av en klarlack.

Hur är hållbarheten?
Det översta lagret i hydrokrom är en klarlack som tillsammans med silverytan bakas samman i ugn. Den har en hållbarhet samma som billack.

Vad är färgad krom?
Vi kan lägga ett lager med klarlack som är pigmenterat i olika färger som t.ex guld, rött, blått, koppar, svart etc. Det går att bland helt efter dina önskemål.

Hur skall kromlack underhållas?
Ytan kan poleras som billack och klarlack med ex. vax. Att polera hydrokrom med polermedel avsedda för riktig krom skadar klarlacken.

Vad kostar det att kroma?
Vi lämnar pris för varje enskilt objekt eftersom det kan skilja mycket mellan olika arbeten. De priser vi lämnar utgår från en slipad och ev. spacklad produkt i samma skick som att den skulle lackeras, dvs. klar för lackering. Är din produkt grundmålad skall detta vara en tvåkomponents grundfärg eller slipgrund. Gammalt krom måste blästras bort innan. Notera också att de priser vi lämnar över email eller telefon alltid är exklusive moms om inget annat sägs. Vänligen kontakta oss för priser, men vi binder oss inte för fast pris innan vi sett din produkt. Lämnade priser över telefon skall ses som ett riktmärke. Se mer under priser.

Vad innebär "klar för lackering"?
En produkt som är klar för lackering är spacklad, ev. grundmålad samt slipad och helt nermattad. Ytan är helt jämn och skall vara slipad med minst 800-slippapper.

Kan vi skicka delar isärplockade?
Ja, allt som skall kromas skall vara isärplockade och färdiga att kromas. Vi ombesörjer inte demontering av kunders produkter. Skicka endast de delar som skall kromas.

Allmänna frågor

Hur skickar vi gods till er?
Du kan lämna in gods direkt till oss i Klippan. Du kan också skicka med Posten, DHL etc. Denna kostnad bekostas av dig. Godset skall var väl emballerat så inga skador inträffar. Vi återanvänder ditt emballage till att skicka tillbaka den färdiga produkten till er.

Kan ni skicka faktura?
Återkommande kunder med fast produktion kan ansöka om att få faktura. I övrigt gäller att inga färdiga produkter lämnar oss utan att de tillsammans med fraktkostnaden är fullt betalda. Ni kan betala kontant eller med de vanliga Betal/ Kreditkorten som Visa eller Mastercard.

Hur lång är produktionstiden?
I genomsnitt tar det 1 - 3 veckor att fullfölja er order.

Kan ni göra expressjobb?
Ja, vi försöker alltid ställa upp för våra kunders behov. Dock kan expressjobb innebära övertid för personal och ökade kostnader som vi tar ut av dig som kund. Alla expressjobb över 6.000 kr kräver förskottsbetalning på 40%.


© Hydrokrom.se
Epost:
Tel: 0708-751 766